Predstavljanje projekta “Suncokret ruralnog znanja i poduzetništva-sustav osnaživanja i osposobljavanja NEET osoba”  u Lovasu

Gradske novosti

U Lovasu predstavljen projekt "Suncokret ruralnog znanja i poduzetništva-sustav osnaživanja i osposobljavanja NEET osoba"

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ jučer je u Regionalnom poslovnom centru Poslovne zone Lovas predstavila projekt "Suncokret ruralnog znanja i poduzetništva - sustav osnaživanja i osposobljavanja NEET osoba“.

Na predstavljanju su bili nazočni predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, razvojnih agencija, turističkih zajednica, LAG-ova, Područne službe HZZ-a Vukovar i Službe za stručnu podršku – područna jedinica Vukovar, Ministarstvo poljoprivrede.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz inicijative za zapošljavanje mladih u financijskom razdoblju 2014. - 2020. s MRMSOSC (UT) i HZZ (PT2) za projekt "Suncokret ruralnog znanja i poduzetništva - sustav osnaživanja i osposobljavanja NEET osoba“, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, Europski socijalni fond. Projekt se provodi na području HZZ regionalnih ureda Osijek i Split te Područnog ureda Vukovar koji obuhvaća gradove Vukovar i Ilok te sedam općina: Bogdanovci, Borovo, Lovas, Negoslavci, Tompojevci, Tovarnik i Trpinja. 

Projekt doprinosi kreiranju modela kojim će se identificirati, osnažiti i umrežiti 65 osoba u NEET statusu koje se suočavaju s problemima socijalne isključenosti i nedostatkom prilika za zapošljavanje. Riječ je o 65 pojedinaca iz područja gdje je njihova stopa izrazito visoka, žive u ruralnim područjima, pretežito su mlade žene s OPG/PG, daleko su od tržišta rada i ne koriste mogućnosti zapošljavanja.

Ciljna skupina će se kroz aktivnosti mentorirati, educirati (neformalno i formalno), osnaživati te informirati o prilikama za zapošljavanje.

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.680.000,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%). Intenzitet potpore je 100 posto.

Projekt su predstavili Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova selo; Mary Ann Rukavina Cipetić, predsjednica GTF - Inicijative za održivi rast i Robert Baćac, predsjednik Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute „TUR KULTUR”.

D. Papak

https://www.radio-ilok.hr/2720-u-lovasu-predstavljen-projekt-suncokret-ruralnog-znanja-i-poduzetnistva-sustav-osnazivanja-i-osposobljavanja-neet-osoba.html

  Projekti - Sve