Pregled prijave
KONOBA MATE
-
DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA
-
UO. KONOBA MATE
-
Tradicijska (ruralna) gastronomija
Sažetak projekta
Konoba Mate već dva desetljeća i dvije generacije unatrag njeguje lokalnu tradiciju i običaje, kreirajući svojevrstan gastronomski vodič kroz povijest otoka Korčule. Gastronomski bogatu tradiciju i običaje interpretiramo kroz ponudu lokalnih, tradicionalnih jela i slastica, no na drugačiji i inovativan način, uzimajući tehnologije pripreme iz moderne gastronomije. Namirnice većinom uzgajamo na vlastitom obiteljskom gospodarstvu. Nastojimo, zahvalni zbog takve prilike, preuzeti ulogu ambasadora kulturne i gastronomske baštine, u dobroj volji želeći gostima približiti povijest i bezvremensku ljepotu grada i otoka Korčule, njegove starine i običaje. Blago njegovano stoljećima unazad želimo interpretirati na najbolji mogući način. Izoliranost i lokacijsku izmještenost otoka smo prihvatili kao našu prednost, predstavljajući otok Korčulu čak i posjetiocima iz Hrvatske kao egzotičnu destinaciju bogate tradicije i čiste, netaknute prirode.