Web stranica i društvene mreže

Web

Pag na meniju - tradicionalna kuhinja otoka Paga

  • TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PAGA

  • Srednja škola Bartula Kašića Pag

  • Ruralno turistički projekti

Sažetak projekta

Cilj projekta je promoviranje tradicionalne gastronomije otoka Paga i njeno implementiranje u renomirane ugostiteljske objekte na otoku Pagu. Namjera projekta „Pag na meniju“ jest utvrditi poseban standard za ugostiteljske objekte, OPG-ove, male i obiteljske hotele, razne kušaonice i slično, na području otoka Paga, koji u svojoj ponudi imaju domaća i autohtona jela i pića te posebno promovirati one za koje se taj standard utvrdi. Projekt se proveo u suradnji s turističkim zajednicama Paga, Novalje, Kolana i Povljane te Udruženjima obrtnika Paga i Novalje. Na ovaj se način značajno utjecalo na promidžbu otoka Paga te se izašlo iz okvira ponude isključivo temeljene na moru i suncu dok se kod lokalnih ugostitelja probudila svijest o poboljšanju gastronomske ponude, prvenstveno koncentrirane na lokalnu, mediteransku prehranu. Od 2020. - 2023. godine jedanaest renomiranih ugostiteljskih objekata s cijelog otoka Paga dobilo je certifikat „Pag na meniju“.