Objavljeno: 20. 07. 2022 - 3:03
Izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2022. godini

Zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica EPP-a za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika Sunčana Glavak, u suradnji s Jutarnjim listom i Ministarstvom poljoprivrede, organizira izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2022. godini koji će se održati sutra, u četvrtak, 21. srpnja 2022., s početkom u 10 sati u Muzeju suvremene umjetnosti (Avenija Dubrovnik 17, Zagreb).

Događanju će nazočiti predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Na ovogodišnjem, sedmom izboru najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, natječe se 19 finalista koji su, procjenom stručnog žirija sukladno pravilima Natječaja, imali najbolje projekte.

Najbolji među njima bit će proglašen na svečanoj završnici izbora te nagrađen iznosom od 25.000 kuna. Drugoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica bit će nagrađen iznosom od 15.000 kuna, a trećeplasirani iznosom od 10.000 kuna. Uz novčane nagrade, za tri najbolja mlada poljoprivrednika osigurana je financijska edukaciju, kao i pomoć u ispunjavanju prijava za fondove EU.

Nakon ceremonije proglašenja i uručenja nagrada, održat će se Poljoprivredna konferencija, čiji središnji dio čini panel na kojem sudjeluju Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Tihomir Adam, interim izvršni direktor za poljoprivredu Fortenova grupe i predsjednik Uprave Belja, Josip Lozančić, direktor regulatornih poslova, BAT Adria, Sanja Burić, predsjednica Uprave ENNA Fruits i Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke.

Dosadašnji pobjednici izbora najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika:

2014. – Martina Petrović, Vukojevci, uzgoj crne svinje

2015. – Ivan Veselić, Novo Selo Palanječko, ekološka proizvodnja voća i povrća, turizam u Lonjskom polju

2017. – Matija Cetinić-Frankos, Zaprešić, ekološki uzgoj bobičastog voća u poljoprivrednoj zadruzi Berry Organica

2018. – Ivan Gašić, Beketinci, proizvodnja i prerada kravljeg mlijeka

2019. – Zvonimir Kalić, Vrpolje, uzgoj industrijske konoplje

2021. – Goran Vrabec, Igrišće, uzgoj ljutih papričica, brend Volim ljuto

 

Tekst: priopćenje zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak

Foto: Cropix

  Vijesti - Sve