Objavljeno: 18. 11. 2022 - 5:57
Konferencija “Iter Vitis - put loza zlatnim stazama”

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ organizira dvodnevnu Konferenciju „Iter Vitis – put loza zlatnim stazama“ koja će se održati 21. studenog 2022. godine, u Restoranu Crna svinja, Čepin te 22. studenog 2022. godine u Poduzetničko razvojnom centru Općine Erdut, Dalj. U sklopu Konferencije bit će predstavljen portal Hrvatski ruralni turizam i završna Konferencija projekta Transdanube Travel Stories za Hrvatsku.  Konferencija će okupit stotinjak stručnjaka i sudionika iz više europskih država. Potrebe za održavanjem ove Konferencije utvrđene su našim dugogodišnjim radom na terenu i međunarodnom suradnjom, komunikacijom s partnerskim institucijama te proučavanjem relevantnih dokumenata.

Iter Vitis Route je europska kulturna ruta čija je članica Hrvatska kroz projekt Iter Vitis Croatia. Glavni cilj je kreirati vinsko-turistički proizvod u cijeloj Hrvatskoj koji će kao takav biti sastavni dio europske rute.

Projekt TRANSDANUBE TRAVEL STORIES – Sustainable mobility linking Danube Travel Stories (Održiva mobilnost povezuje dunavske putničke priče) donosi novi narativ koji omogućuje posjetiteljima baštinu regije doživjeti kao jedan entitet prijenosa vrijednosti i osjećaja. Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ sudjeluje kao jedan od osam partnera na projektu od 2020. godine.

Glavni rezultat hrvatskog dijela projekta je portal „Hrvatski ruralni turizam“ koji je namijenjen povezivanju priča o pojedinim destinacijama i tematski usmjerenim rutama, poput dijelova velike slagalice, pružajući posjetitelju širu sliku o područjima koja povezuje Dunav.

A nova priča počinje vinom i vinskim turizmom…

Radujemo se ponovnom susretu i druženju!

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Program hrv-01 final
Program hrv-02 final
  Vijesti - Sve