Objavljeno: 17. 03. 2022 - 12:02
Ocjenjivački sud Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske obišao Sisačko-moslavačku županiju

Sisačko-moslavačka županija prijavila čak 14 kandidata za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Komisija Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ obišla kandidate i evaluirala projekte

U organizaciji Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije i direktorice Ingrid Padjen Đurić predstavnici Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ ovih su dana posjetili kandidate za nagradu iz Sisačko-moslavačke županije. Proveli su evaluaciju projekata, koje je prijavila Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, a da se ruralni turizam razvija u pravom smjeru, pokazuje i velik broj prijavljenih projekata iz ove županije, njih čak 14. Dodjela nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award održat će se od 27. do 30. travnja u cavtatskom hotelu Croatia, u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijske gastronomije, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom  prostoru, ruralno-turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama. Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralno-turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. Velik interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već devetu godinu, pokazuje i broj od 138 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske. 

U Sisačko-moslavačkoj županiji kandidirani su: TZ Lekenik, OPG Marijo Kolić, OPG Božidar Škofač, OPG Herak, OPG Horvat, Restoran Mlinski kamen, Kušaonica OPG Dvorneković, OPG Marčinko, Izletište korablja Tišinić, Vinarija Belajec, Klet Romić, Vina Glavica i TZ Kutina. 

Svima želimo puno sreće uz želju da im nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske obasja domove ili kleti.

 

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Bungalov opg horvat
Detalj s etno zbirke g. YkofaY
G skofac
Img 2026
Img 2028
Img 2044
Img 2045
Img 2046
Img 2049
Img 2063
Img 2064
Img 2075
Img 2079
Img 2080
Korablja tiYiniY
Obiteljske fotografije
Oslikana boca etno zbirka YkofaY
Vinaria belajec
  Vijesti - Sve