Objavljeno: 15. 12. 2021 - 6:27
Održan on-line seminar o vinskom turizmu „Od baštine do brenda“

Danas je u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a u partnerstvu s Hrvatskom turističkom zajednicom održan edukativno-promotivni on-line seminar o vinskom turizmu „Od baštine do brenda“ za sustav turističkih zajednica.

Na samome početku nazočne je pozdravila Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda HTZ-a.

Prof.dr.sc. Edi Maletić s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održao je predavanja pod nazivom Hrvatska vinska scena i Hrvatske autohtone sorte vinove loze.

O Kreiranju vinsko-turističkog proizvoda (konkurentni, kreativni i inovativni proizvodi i iskustva u vinskom turizmu) te Upravljanju vinskim cestama pojedinačno i udruženo po principu destinacijskog menedžmenta govorio je Robert Baćac, dipl.oec., predsjednik Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute „TUR KULTUR“.

Predavanja na temu Brendiranje destinacije kroz vinski turizam: tradicija je inspiracija, baština je identitet i Interpretacija baštine u vinskom turizmu – zajedničko stvaranje autentičnih doživljaja: od ljudi, s ljudima, za ljude održao je Dubravko Fijačko, edukator i certificirani trener interpretacije baštine.

Za kraj seminara mr.sc. Dijana Katica, dr.med.vet., predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, govorila je o Europskoj kulturnoj ruti „Iter Vitis“ i ulozi Hrvatske u njoj.

Prema dojmovima nazočnih bio je to seminar s brojnim zanimljivim i korisnim informacijama te se ovakav oblik edukacije planira i u budućnosti.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Foto 1
Foto
Foto 1-2
Foto 2
Foto 3
Foto 8
Foto 9
Foto 10
  Vijesti - Sve