Objavljeno: 23. 12. 2020 - 11:45
Održana druga sjednica Savjeta za oporavak i razvoj turizma

Održana je druga sjednica Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke godine 2021. te unapređenje turističke ponude Ministarstva turizma na kojoj se raspravljalo uvođenju oznake (“labela”) sigurnosti u ugostiteljskim i drugim objektima.

Ministarstvo turizma je u suradnji sa strukovnim udrugama pokrenulo uvođenje oznake za sigurnost u objektima, a sukladno preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC).

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" Dijana Katica je i na prvoj sjednici Savjeta istaknula potrebu donošenja "sigurnosnih protokola" koji bi se primjenjivali u različitim objektima, a u današnjoj raspravi je istaknula kako je potrebno da se u projekt uključe sve strukovne udruge od pripreme kriterija (standarda), procesa dodjela oznake te obavezne edukacije članova i partnera.

Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke godine 2021. te unaprjeđenje turističke ponude donijela je 04. prosnca 2021. ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

U ime Kluba članova Selo članica Savjeta je predsjednica udruge Dijana Katica, a za njenu zamjenu imenovan je predsjednik Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute "Tur Kultur" Robert Baćac. 

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

1
Sasatnaka
Sastanak 2
  Vijesti - Sve