Objavljeno: 01. 10. 2020 - 3:21
Otvoren natječaj Suncokret ruralnog turizma Hrvatske  - Sunflower Award 2020

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" danas je objavila natječaj za nagradu "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award" za 2020. godinu. 

Odlučili smo pokrenuti projekt i u ovoj izazovnoj godini, kako bismo zadržali kontinuitet, ali i podržali dionike u ruralnom turizmu koji aktivno doprinose kvaliteti ruralnih područja.

Ove godine smo uveli novitete u kategorije (Turistička seljačka gospodarstva,Tradicijska (ruralna) domaćinstva, Tradicijska (ruralna) gastronomija, Vinski turizam, Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, Ruralno turistički projekti, Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka: “Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla“, „Zaštićena oznaka izvornosti“, „Zajamčeno tradicionalni specijalitet“, „Eko proizvod“, „Hrvatski otočni proizvod“ i druge marketinške oznake), ali smo i unaprijedili način prijave, pri čemu je omogućena dodatna promocija prijavljenih kandidata među širom javnosti. Prijavitelji mogu biti  jedinice područne i lokalne samouprave te turističke zajednice, a svaki pojedini projekt prijavljuju putem online prijave koja se nalazi na web stranici. 

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) je ovu godinu posvetila temi "Turizam i ruralni razvoj", a nedavno su UNWTO i FAO potpisali sporazum o suradnji kako bi potaknuli održivi i odgovorni rast ruralnog turizma. To su također razlozi koji su nas potaknuli na tradicionalno održavanje Suncokreta.

Dokumenti za preuzimanje

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

91664969 2931483566943758 5484486715152269312 o
  Vijesti - Sve