Objavljeno: 15. 06. 2022 - 1:28
Predsjednik Herceg primio u posjet predsjednicu “Kluba članova Selo” Dijanu Katica

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg primio je u službeni posjet predsjednicu Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ''Klub članova selo'' mr. sc. Dijanu Katica. Razgovarali su o nizu projekata na kojima je i dosad razvijana uspješna suradnja na planu promocije ruralnoga turizma u zajedničkoj suradnji HNŽ-a i srodnih županija iz Republike Hrvatske, s naglaskom na one na jadranskoj obali. Posebno su se osvrnuli na zaključke s nedavno održanog 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu u Cavtatu, na kojem su zajednički sudjelovali.

Riječ je, prije svega, o projektima prekogranične suradnje i bogatim iskustvima Hrvatske koji svakako mogu biti od koristi budućim razvojnim planovima HNŽ-a. Mr. sc. Katica prepoznaje prostor uspostavljanja tijesne suradnje s resornim ministarstvima unutar Vlade HNŽ-a, napose Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, računajući na strategijske ciljeve nedavno usvojene Strategije ruralnoga razvitka HNŽ-a 2021. – 2027. godina.

Mr. sc. Katica posljednjih se 25 godina aktivno bavi ruralnim turizmom i njegovim posebnim oblicima, inicijator je i provoditelj brojnih inicijativa, konferencija, različitih stručnih skupova te edukativnih, razvojnih i promotivnih procesa vezanih uz ruralna područja. S obzirom na činjenicu da se predsjednik Vlade HNŽ-a na znanstvenomu planu bavi turizmom i zaštitom okoliša, brojne su teme na kojima će Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj i Vlada HNŽ-a temeljiti buduće zajedničke prekogranične projekte i aplicirati za europske fondove.

Izvor: Vlada HNŽ

  Vijesti - Sve