Objavljeno: 22. 09. 2020 - 11:00
RAISE youth projekt - Uspješno završena 1. faza razvoja poduzetništva nezaposlenih mladih u Lici

Memorijalni centar "Nikola Tesla" Smiljan - Nikola Tesla Memorial Centre bilo je mjesto održavanja javne prezentacije dosad provedenih aktivnosti u sklopu RAISE Youth Project s naglaskom na nedavno završeni program poduzetničke predinkubacije u kojem su sudjelovali pripadnici NEET skupine (mladi koji nisu zaposleni niti su u sustavu obrazovanja).

Projekt RAISE Youth – Rural Action for Innovative and Sustainable Entrepreneurship for Youth (Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih) sufinanciran je u iznosu od 3,1 milijuna eura kroz Fondove Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora i traje do kraja 2021.

GTF-Initiative For Sustainable Growth nositelj je projekta RAISE Youth Hrvatska kojemu je glavni cilj doprinijeti stvaranju dostojanstvenih i produktivnih radnih mjesta za mlade korištenjem socijalnih inovacija u ruralnim područjima 4 zemlje: Hrvatske, Bugarske, Rumunjske i Španjolske. Specifični cilj projekta je pilotirati i promovirati inovativni RAISE model (samo)zapošljavanja za mlade koji nisu zaposleni niti u sustavu obrazovanja (tzv. NEET-ovi) u dobi od 25 do 29 godina, koji se temelji na održivoj poljoprivredi u 4 ruralne regije s visokim stopama nezaposlenosti i depopulacijom. Jedna od tema kojima se bavi projekt je #RuralniTurizam. S obzirom na to da je u Hrvatskoj najveći udio NEET populacije prisutan na području Ličko-senjska županija fokus RAISE Youth projekta bit će upravo na toj regiji, a u Gospiću je otvoren i RAISE Centar. Projekt traje 40 mjeseci, a financiran je iz fondova Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP). Grad Gospić je hrvatski projektni partner, a u cijelom projektu sudjeluje više partnera iz četiri države. 

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

  Vijesti - Sve