Objavljeno: 01. 04. 2021 - 10:46
Sunflower Award 2020. - Obilazak kandidata s područja Požeško - slavonske županije

Prijavljeni kandidati za Sunflower Award 2020 - Suncokret turizma Hrvatske s područja Požeško slavonske županije su:

Ruralna kuća za odmor - Goodlife 

Ruralna kuća za odmor Goodlife na tržištu uspješno posluje već dvije godine. Prateći trendove i povećanje broja dolazaka gostiju u Požeško-slavonsku županiju i sve veću potražnju ruralnih kuća za odmor g. Ivan Majetić odlučio je proširi svoju ponudu Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva otvaranjem ruralne kuće za odmor GoodLife. U svojoj ponudi sa tri sobe ukupnog smještajnog kapaciteta od 8 kreveta, kupaonicom i kuhinjom Goodlife nudi i domaće proizvode sa vlastitog OPG-a koji se mogu kušati, tu je naravno i vanjski roštilj na kojemu se mogu pripremati ukusna i slasna jela. U nedostatku vremena, ubrzanom načinu života, stresu itd. seoski turizam predstavlja odličan bijeg iz svakodnevnice, vraća nas u djetinjstvo naših roditelja, djedova i baka. Seoski turizam sve je više privlačan domaćim i stranim turistima ponajviše upravo radi dodatnih sadržaja. Uz domaću hranu i piće, turisti žele doživjeti iskustvo kako se nekada živjelo na selo upoznavajući tradicije i običaje ovoga kraja. Objekt u ponudi ima uslugu najma bicikala, a Požeško-slavonska županija nadaleko je prepoznata destinacija sa brojnim biciklističkim rutama, ukupne duljine preko 1000 km, planinarskim stazama, vinskih putevima, kušaonicama, poučnih stazama i mnogim drugim prirodnim i kulturnim znamenitostima.

Kuća za odmor Slavonka

Kuća za odmor Slavonka je tradicionalna slavonska kuća koja datira iz 1938. godine. Smještena u srcu jednog životopisnog slavonskog sela Alilovci čije stanovništvo vrijedno obrađuje polja, uzgajaju goveda, proizvodi povrće i hranu na tradicionalan način. Nalazi se u Zlatnoj dolini Požeško-slavonske županije na rubu Parka prirode Papuk.Unutrašnjost kuće predstavlja spoj tradicije i umjetnosti, jer je bila dom mnogim umjetnicima koji su u ljepotama slavonske prirode i gostoljubivosti pronašli inspiraciju za svoja djela. Na imanju je ranije održano devet umjetničkih kolonija, čija djela krase zidove kuće. U tome leži posebnost u odnosu na druge tradicionalne smještajne objekte. Želja nam je razviti brend LAND art – odmor kroz zemlju i prirodu. Razviti usluge na imanju kako bi gosti mogli provoditi sadržajni odmor karakterističan za naš kraj. Poput odmora kroz rad na zemlji, u organskom vrtu, voćnjaku i šetnje prirodom, želimo razviti „odmore u bojama“ omogućiti ljudima koji su amateri u slikanju da se iskušaju i odmore kroz slikanje u prirodi, u izradi predmeta od slame, slika od lišća, izrada ciglice i predmete od blata koje mogu peći u krušnoj peći.

Apartman Slavonska kuća

Apartmani Slavonska kuća u Pleternici, nadomak svetištu Gospe od Suza i predivnim vinogradima pleterničkog i kutjevačkog vinogorja, nudi smještaj u komfornim sobama uređenim u tradicionalnom slavonskom stilu. Dobra prometna povezanost, mir i tišina unutar smještaja, kao i privatni parking te blizina svih bitnih lokacija u gradu, najveća su nam prednost. Uz autohtoni namještaj, gostima nudimo i autohtone prehrambene proizvode (rakiju, vino, pekmeze…) te mogućnost organiziranog posjeta vinarijama i vinogradima.

Kamp odmorište Duboka - Adrenalinski park Duboka

Kamp odmorište Duboka, jedini eko kontinentalni kamp u Hrvatskoj, sagrađen prema visokim ekološkim standardima u korištenju energije i sprečavanju zagađenja, iz godine u godinu udvostručuje broj noćenja. Razlog zbog kojeg se gosti koji su prvotno došli prenoćiti odlučuju za još dana boravka je dodatni sadržaj koji okruženje kampa pruža. U prvom redu adrenalinski park Duboka, jedini adrenalinski park na području od Zagreba do Baranje. Park je u prvoj godini od otvaranja posjetilo nekoliko tisuća posjetitelja, a upravo je adrenalinski park dijelu posjetitelja i razlog prvog dolaska na Papuk. U kampu je također moguć najam brdskih i električnih bicikala, a postavljene edukativne table informiraju posjetitelje i geoloških, biološkim i arheoloških znamenitostima Papuka. Činjenica da se broj posjetitelja iz godine u godinu povećava, dodatni je poticaj lokalnom stanovništvu na proizvodnju hrane, suvenira ili pružanjem smještaja.

Trg bećarca

Trg bećarca je jedinstveno mjesto posjeta koje nudi bogatu turističku ponudu koja posjetitelju osigurava putovanje kroz tradicijske običaje putem suvremene tehnologije i doživljaja proširene stvarnosti u IC Muzeju bećarca, ali i upoznavanje s nematerijalnom kulturnom baštinom ovog područja kroz tradicionalne manifestacije u kojima posjetitelj ima priliku doživjeti važnost bećarca u životu pojedinca, te osjetiti tradicijske okuse i mirise na lokalnim obiteljskim gospodarstvima uz kušanje tradicijske hrane. Raznolikost sadržaja i bogata turistička ponuda kojoj je glavna poveznica Trg bećarca posjetitelju nudi kreiranje vlastitog doživljaja u jedinstvenoj destinaciji bećarca što posjet gradu Pleternici čini nezaboravnim i nezaobilaznim mjestom ponovnog posjeta.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Gl1
Gl2
Gl3
Gl4
Gl5
Gl6
Gl7
Gl8
Gl9
Gl10
Gl11
Gl12
Gl13
Papuk 1
Papuk 2
Papuk 3
Papuk 4
Papuk 5
Papuk 6
Papuk 7
Papuk 8
Papuk 9
Papuk 10
Papuk 11
Papuk 12
Papuk 13
Plete 4
Plete 5
Plete 6
Plete 7
Plete 8
Plete 9
Plete 10
Plete 11
Plete 12
Plete2
Plete3
Pleternica 1
Slavonka 1
Slavonka 2
Slavonka 3
Slavonka 4
Slavonka 5
Slavonka 6
Slavonka 7
Slavonka 8
Slavonka 10
Slavonka 12
Slavonka 13
Slavonka 14
Slavonka 15
Trg 1
  Vijesti - Sve