ITER VITIS - konkurentno i sigurno

Konferencija Iter Vitis - konkurentno i sigurno "From rural to urban wine tour" održala se online putem zoom webinara u srijedu, 09. prosinca 2020. godine s početkom u 10 sati.

Kako bi se rasteretio masovni turizam, smatramo kako su kulturne rute i ruralni turizam idealno rješenje u današnjem vremenu. Mnoga istraživanja upućuju na to da se ruralni turizam popularizira uz obvezne sigurnosne mjere. Pandemija bolesti COVID-19 uzrokuje znatne poremećaje na europskom tržištu vina, što je dovelo do novih izazova u lancima opskrbe, privremenih zatvaranja važnih mjesta za plasman vina na veleprodajnoj i maloprodajnoj razini te u sektoru ugostiteljstva. Zbog ograničenog kretanja te distribucije i logistike vina, naglasak ove Konferencije bit će na kreiranju online kompetencije i kompenzacije za velike gubitke prihoda i dodatne troškove izazvanenovonastalom situacijom.

Konferencija je imala za cilj prijenos znanja o ruralnom razvoju i (vinskom) turizmu, ali s naglaskom na sigurnost kulturnih ruta i njihovih proizvoda za krajnje korisnike te kako održati konkurentnost uz upravljanje rizicima.

Stoga su se na Konferenciji okupili stručnjaci iz raznih područja i akademskih/poslovnih pozadina, kako bi predložili način nadvladavanja trenutačne krize, unutar dozvoljenih parametara. Sudionici su ponajviše biti također nacionalni i europski stručnjaci i ključni dionici poljoprivrede, ruralnog razvoja i turizma, kako bi zajedno oformili plan i programza nadolazeća (post)krizna vremena.

Aktivnost je sufinancirana u skladu s Pravilnikom o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., na temelju Poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Akcijskog plana Nacionalne ruralne mreže 2014.-2020., godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2020. godinu koja će se sufinancirati sredstvima mjere 20 "Tehnička pomoć" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Pozivnica iter vitis
Pozivnica iter vitis (2)
Program iter vitis
Prethodni
  Mediji
Sljedeći
Fresh Click  
  Projekti - Sve