Fresh Click

Konferencija "Fresh Click - klikni za autentičnost i sigurnost" održala se online putem zoom webinara 14. i 15. prosinca 2020. godine. 

Globalne krize golema su ugroza za svjetsku ekonomiju, za sve njene sektore pri čemu se najčešće spominje poljoprivredno-prehrambeni zbog njegove višestruke, često strateške uloge od kojih je najbitnija prehrana stanovništva. U vrijeme kriza posebno su ugrožene manje ekonomije, uvozno ovisne kao što je i Republika Hrvatska. Ipak, kriza je i prilika za promjenu paradigme o značenju vlastite proizvodnje dovoljne i kvalitetne hrane pri tome koristeći raspoložive proizvodne resurse na održiv način. Prilika je i za prihvaćanje pristupa „i malo je veliko“ odnosno potrebe drugačijeg pogleda na poslovno povezivanje posebno po količini manjih proizvođača.

Kriza uzrokovana pandemijom Covid 19 dovela je do promjene ponašanja pojedinca ali i do proizvodno-tržnog zatvaranja pojedinih država.

Glavni cilj Konferencije bio je utvrditi potrebne zaokrete u poljoprivredno-prehrambenom sektoru Hrvatske čime bi se umanjile posljedice krize ali i stvorile pretpostavke bržeg i stabilnijeg poljoprivrednog razvitka. Cilj je i kreirati inovativni model (i konkretne preporuke) prevladavanja krize u poljoprivredno-prehrambenom, prerađivačkom i turističkom sektoru te njihovo međusobno povezivanje.

Konferencija će imati interdisciplinarni karakter pa su se, osim stručnjaka iz područja agronomije i ruralnog razvoja u njezin rad aktivno uključili i stručnjaci iz turističkog sektora te područja brendiranja i promocije.

Aktivnost je sufinancirana u skladu s Pravilnikom o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., na temelju Poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Akcijskog plana Nacionalne ruralne mreže 2014.-2020., godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2020. godinu koja će se sufinancirati sredstvima mjere 20 "Tehnička pomoć" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Fresh click pozivnica-01-01-01-01
Fresh click pozivnica-01-01-01-02
Program fresh click
  Projekti - Sve