Objavljeno: 10. 11. 2020 - 12:03
Održana 18. sjednica Skupštine Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske je u subotu, 8. studenog 2020. godine u u Muzeju Domovinskog rata Karlovac - Turanj održala 18. sjednicu Skupštine Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske.

Suočeni s pritiscima Europske Unije te najavljenim zkd izmjenama dogovoren je modalitet postupanja kao i plan rada pri čemu se, uz projekt "Upoznaj svoju zemlju", ZDTV Hrvatske posebno raduje novom projektu kojeg će ubrzo prezentirati. Obzirom na simboliku mjesta održavanja Skupštine svakako ističu kako nastavljaju raditi na razvoju vojnog turizma te se vesele realizaciji projekta u suradnji s Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata RH.

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske zahvalna je i na podršci u borbi za zaštitu struke koja im neizmjerno znači.

Gost na Skupštini bila je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova selo". Upravo je Dijana Katica davne 2014. godine među prvima uvidjela štetnost zakona koji se u to vrijeme predlagao te im je pomogla da tada spase struku. (6 daljnjih godina su vodiči izborili isključivo radom i zajedništvom).

Danas su naše udruge partneri u nizu projekata, među kojima s ponosom ističemo: Kulturne rute Vijeća Europe: Napoleon, Iter Vitis te rad na prvoj ruti koja kreće iz Hrvatske - Nikola Tesla.

Nakon Skupštine otkrili smo skrivene ljepote Karlovca uz Ivančicu Šebalj. Turistička zajednica grada Karlovca i Udruga turističkih vodiča Bastion Karlovac bili su zaduženi za prisustvo brojnih medija, odličnoj organizaciji te toplom gostoprimstvu.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

  Vijesti - Sve