Slatki dan Skradinskog festivala rižota i načina života
Festival se nastavio u nedjelju, 14. rujna, uz premijerni Slatki dan posvećen tradicijskim hrvatskim kolačima.
Uz skradinsku tortu posjetitelji su mogli kušati slastice kao što su torta makarana, lički kolač s gljivama, tačci s orasima i makom, krostata od jabuka, marelica i sira, imotska torta, stonska torta od makarula, rabska torta, brezničkohumski štrukelj, međimurska gibanica, skradinski poljubac i mnogi drugi.
Po prvi puta predstavljen je i Žižula Spritz – osvježavajući koktel od skradinkih žižula.
Vinari Šibensko-kninske županije popratili su i #SlatkiDan.
Svoje proizvode predstavili su i nositelji oznake Hrvatski točni proizvod s otoka Raba, Paga, Kaprija i Brača.
Organizatori Festivala su Turistička zajednica Grada Skradina, Grad Skradin i Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo".
Procjenjuje se kako je "Slatki Dan" posjetilo oko 2000 posjetitelja.
Photo by Miranda Trklja i Dijana Katica



















































































