Drugi Skradinski festival rižota i načina života
Prošli vikend (13.-14. rujna) u Skradinu održano je drugo izdanje Skradinskog festivala rižote i načina života koje je potvrdilo kako je ovaj grad srce kulinarske tradicije, mjesto gdje se baština pretače u vrhunski doživljaj, a hrana postaje simbol zajedništva i radosti.
Festival je okupio oko 5500 posjetitelja i ljubitelja dobre hrane, predivne atmosfere, pozitivne energije, mirisa i okusa, pretvorili su ovu manifestaciju u nezaboravan doživljaj koji ćemo još dugo prepričavati i pamtiti.
Pripremljeno je više od 2000 porcija domaćeg skradinskog rižota jer je bilo utrošeno više od 250 kilograma mesa, preko 370 litara juhe, čak 70 kilograma parmezana i tri kilograma muškatnog oraščića. Ostale sastojke naši ugostitelji čuvaju kao višestoljetne tajne recepte koji se prenose s generacije na generaciju. Svaka porcija rižota bila je priča za sebe, priča o ljubavi prema tradiciji, zajedništvu i skradinskom načinu života.
Gostujući kuhari iz više hrvatskih županija, Italije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije pripremili su čak 11 vrsta rižota u ukupno 3000 porcija.
Festival su organizirali Turistička zajednica Grada Skradina, Grad Skradin i Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo".
Festival su pratili i vinari iz Šibensko-kninske županije.
Nositelji oznake Hrvatski Otočni Proizvod-Croatian Island Product predstavili su svoje proizvode.
Na Trgu Male Gospe i ulicama Skradina se osjećala posebna, topla atmosfera kao da cijeli grad diše istim ritmom. Smijeh, pjesma i dobro raspoloženje pratili su svakog gosta.
U večernjim satima održan je koncert Grupe Dalmatino.
Foto Miranda Trklja & Dijana Katica.




































































































