Objavljeno: 29. 08. 2023 - 11:05
SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE - SUNFLOWER AWARD 2023

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ raspisala je 11. po redu natječaj za dodjelu nacionalnih nagrada Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award za 2023. godinu. Ova akcija organizira se u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i predstavlja jedinstveno ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti različitih subjekata u cilju očuvanja (hrvatske) izvornosti i stvaranja ruralnoga turističkog proizvoda i usluga te promocije i razvoja ruralnih krajeva.

Prijave za nacionalnu nagradu Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award traju do 07. listopada 2023., a kandidate prijavljuju jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice i slične organizacije i ustanove, putem obrasca na internetskoj stranici https://klubselo.hr/. Prijave će biti objavljene na internetskoj stranici s fotografijama i opisom projekta pa će uz Ocjenjivački sud kandidate ocjenjivati i javnost.

Od ove godine dodjeljuje se i posebna nagrada – Povelja za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma „NAGRADA DR.SC. EDUARD KUŠEN“ kojom se nagrađuje pojedinac za izvanredne napore, trud i postignuća za razvoj i promociju ruralnog turizma.

Prijavitelji za dodjelu Povelje za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma „NAGRADA DR.SC. EDUARD KUŠEN“ mogu biti turističke zajednice, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poljoprivredne zadruge, regionalna ili lokalna samouprava, udruge, tvrtke, obrti i druga tijela te je potrebno ispuniti prijavni obrazac

U suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a s ciljem promicanja i očuvanja hrvatske kulture, tradicije i običaja u Bosni i Hercegovini i ove godine prijaviti se mogu i kandidati s područja Bosne i Hercegovine i drugih država.

U suradnji s europskom kulturnom rutom „Iter Vitis“ na natječaj se mogu prijaviti i kandidati iz država kroz koje prolazi ruta. 

Nacionalna nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award tako će i ove godine uz pomoć stručnoga Ocjenjivačkog suda, sastavljenoga od brojnih stručnjaka iz različitih područja, imati velik izazov – izabrati najbolje od najboljih prema jasno definiranim kriterijima. Ono što ovu Nagradu čini posebnom je što ona nije samo priznanje najboljima, već i poticaj ostalima da naprave iskorak u unapređenju svoga poslovanja, a time i unapređenju ruralne turističke ponude i zadovoljstvu brojnih gostiju.

  Vijesti - Sve